Tisdagen den 5 mars 2013

Nu byggs Europas högsta vattenfrittfall med fallucka - Big Drop är årets nyhet på Skara Sommarland

Du kliver in en röd kapsel högt ovan jord och dörren stängs bakom dig. Du sluter ögonen, korsar armar och ben och lystrar till nedräkningen. I nästa stund öppnas en fallucka under dig och du faller plötsligt 21 meter fritt i 60 km i timmen. Big Drop, årets nyhet på Skara Sommarland, är Europas högsta vattenfrittfall med fallucka.

Skara Sommarlands nya attraktion Big Drop är unik i sitt slag. Banans längd med en fallhöjd på hela 21 meter gör attraktionen till Europas högsta vattenfrittfall med fallucka. Från och med i juni i år kommer Big Drop att uppmana Skara Sommarlands besökare att testa sina gränser och konfrontera sin höjdskräck. Vågar du åka?

– Det känns fantastiskt kul att vi från och med denna säsong kommer att kunna stoltsera med en vattenattraktion som är ensam i sitt slag i Europa. Med denna häftiga attraktion vill vi sätta Skara Sommarland på kartan över Sveriges främsta upplevelsedestinationer, säger Hans Ericsson, vd på Skara Sommarland.

Bygget av årets nyhet har redan påbörjats och attraktionen beräknas vara klar lagom till Skara Sommarlands premiär den 6 juni. Big Drop kommer att placeras på platsen där vattenattraktionen Fritt fall tidigare stod. Den nya attraktionen blir en betydligt modernare variant av sin förlaga.

  • Fallhöjd: 21 meter (Banans totala längd är 82 meter)
  • Topphastighet: 60 km i timmen
  • Investering: ca 6 miljoner SEK
  • Tillverkare: Proslide
Pressmeddelande från: Skara Sommarland