Onsdagen den 27 februari 2013


Christer Johansson ansvarig för marknad och försäljning Larv Cement, Rickard Bender VD och delägare Larv Cement, Kenth Selmosson kommunstyrelsens ordförande, Arne Bender delägare Larv Cement, Ann-Marie Widegren kommunstyrelsens andre vice ordförande och med ryggen mot kameran Åke Fransson kommunfullmäktiges ordförande.

Götenes kommunledning besökte Larv Cement

Larv Cement AB har en lång historia i betongbranschen. Den första fabriken fanns i Larv och företaget har haft produktion även på andra orter, men idag finns all verksamhet i Brännebrona. Det var år 2001 som Larv Cement återupptog cementvaruproduktion i Brännebrona, efter att lokalerna under en period använts som lågprisvaruhus. Företaget ägs av far och son Arne och Rickard Bender. Larv Cement omsatte förra året ca 50 miljoner kronor och har ett trettiotal anställda. Företaget har egen hög kompetens inom konstruktion, produktion, logistik och försäljning.

Fabrikslokalen är på hela ca 7.000 kvm och det finns en stor kapacitet för tillverkning av betongelement. Man kan tillverka och hantera element upp till 50 ton. Företaget inriktar sig på fyra marknadsdelar; lantbruk, vägar, järnvägar och byggnation. I en imponerande referenslista finns Götatunneln i Göteborg dit man levererade 6 000 betongelement och Törnskogstunneln i Stockholm med 2 000 element med flera stora tunnlar. Jula Hotel i Skara är exempel på en byggnation av betongelement från Larv Cement.

/Gert Rahm