Fredagen den 22 februari 2013

Åkesson sågar Löfvens förslag om ”flyktingbonus”

I en intervju med Sveriges Radio Ekot för Stefan Löfven idag fram förslag om att kommuner med stort asylmottagande ska få en bonus och att kommuner med litet eller inget mottagande ska få betala böter. Löfven stänger samtidigt dörren för att riva upp EBO-lagen som innebär att de asylsökande själva väljer var de ska bosätta sig någonstans.

Jimmie Åkesson beskriver förlaget som ansvarslöst:

– Att besvara kommunernas vädjan om att de inte klarar av den kraftiga invandringen med att hota med böter är en mycket märklig utgångspunkt. När det saknas arbetstillfällen, bostäder och resurser är det enda rimliga att minska invandringen till Sverige. Detta förslag kan dessutom skapa incitament till en ansvarslös invandringspolitik även på kommunal nivå. Det är samtidigt beklagligt att Socialdemokraterna nu stänger dörren för ett snabbt avskaffande av EBO-lagen som bidrar till att förvärra segregationsproblemen i det svenska samhället.

– Vill Stefan Lövfen hjälpa fler flyktingar borde han istället instämma i vårt förslag om kraftigt ökat finansiellt stöd till flyktinghjälp i flyktingarnas närområden.

Pressmeddelande från: Sverigedemokraterna