Fredagen den 8 februari 2013

Sportlov vid Hornborgasjön

Ledig från skolan och vill hitta på något? Vid naturum Hornborgasjön myser vi framför brasan i forskarstugan, tillverkar egna kolkritor samtidigt som vi spanar på fåglar, som får inspirera till nyskapande kol-konst.

Om vintern är det mysigt att sitta framför en öppen brasa och samtidigt kika ut på fåglarna som kalasar vid fågelbordet. Det enda som saknas då är lite spännande pyssel som t.ex. att tillverka sina egna kolkritor! Det är precis vad vi gör i forskarstugan intill naturum Hornborgasjön tre dagar under sportlovet.

Jag tycker kol är smått magiskt! Att något så vanligt och naturligt som en liten träpinne kan förvandlas, byta färg och form och få helt nya spännande egenskaper. Dessutom är de jätteskoj att rita med! Kanske skapar någon ett nytt mästerverk, en kolteckning av en talgoxe med Mona Lisas leende, säger naturumföreståndare Sofie Lindblom som är med och håller i aktiviteten.

Den som vill kan även ta med sig något till grillarna, som hålls igång utanför forskarstugan under tiden aktiviteten pågår. Naturum bjuder även på fika.

Alla barn är välkomna, även om små barn pysslar bäst i vuxet sällskap.

Kl 14.00-16.00 under
Onsdag 13 februari
Torsdag 14 februari
Fredag 15 februari

Pressmeddelande från: Hornborgasjön