Fredagen den 8 februari 2013

LEADER Västra Skaraborg satsar på ungdomar

Tre nya ungdomsprojekt beviljade inom vårt eget paraplyprojekt ”Hållbar Ungdom”. Sportlovsbio, Modeshow och Filmfestival.

Projekt: Sportlovsbio
Sökande: Ljungsbackenskolans Fritidshem, Götene
Kontaktperson: Linda Strandrot

Projektidé

Att låta fritidsbarnen i de båda lokala fritidsverksamheterna få gå på bio under sportlovsveckan. Även att de under denna aktivitet skall få lära sig mer om hur man tar hänsyn till miljön genom att hålla en Workshop och anordna tipspromenad för ungdomarna innan biofilmen.

Projektstöd från LEADER: 5 245 kr

Projekt: Modeshow
Sökande: Sockerbruket Ungdomsverksamhet
Kontaktperson: Elin Nyman, Matilda Ivarsson

Projektidé

Vi vill annordan en modeshow-turné som ska gå av stapeln i Götene (Hellekis säteri) under Vårrundan och i Lidköping i april. Showen kommer inledas med mingel och fotoutställning (streetfashion) och senare ska det vara en stor modeshow innehållande en egen klädkollektiv av återvunnet material och second hand-kläder. Vi kommer även dokumentera evenemangen genom filmare och fotografer, detta material kommer även användas till en film. Totalt kommer 19 st ungdomar vara aktiva i evenemanget genom att vara designer, fotografer, filmare, modeller, stylister, tekniker och samordnare.

Projektstöd från LEADER: 17 700 kr

Projekt: Filmfestival
Sökande: Laskegårdens bygdeförening (Vedum)
Kontaktperson: Maj-Britt Nilson

Projektidé

Vi vill anordna en filmfestival för ungdomar i Laskegårdens byggdegård. Tanken är att det ska gå av stapeln två dagar under sportlovet vecka sju.
Då ska det visas nyare filmer för både yngre ungdomar på dagen och senare på kvällen för äldre. Filmfestivalen ska pågå från kl 11.00-23.00 och vara öppet för alla ungdomar.
Målet är att anordna en filmfestival för alla filmintresserade ungdomar att kunna träffas och umgås.
Syftet är att testa denna idé eftersom den inte tidigare har anordnas i Vedum för att se hur stort intresset är. Målet är att detta sedan ska bli ett årligt återkommande evenemang.
Syftet är även att anordna en rolig aktivitet för unga i Vedum för att de ska lära känna varandra bättre och skapa en positiv känsla för sin hemby.
Syftet är även att få ungdomarna att lära sig mer om miljövänligt tänk i matlagning då de kommer få laga mat direkt från råvara.

Projektstöd från LEADER: 20 000 kr

Pressmeddelande från: LEADER Västra Skaraborg