Fredagen den 1 februari 2013

Nu öppnar Subway i Skövde

På måndag öppnar världens största restaurangkedja Subway sin första restaurang i Skövde. Med start klockan 10.00 kommer Skövdeborna att kunna njuta av Subways nygräddade subs med tillhörande fräscha grönsaker. Restaurangen, som blir Subways 114:e i Sverige, ligger i köpcentret Commerce och vetter ut mot Sandtorget.

Subway har som mål att ha 240 restauranger i Sverige före 2015 års utgång, vilket kommer att skapa 1500-1600 nya arbetstillfällen, och under 2013 beräknas 40 nya restauranger att öppna. Subways restaurang i Skövde är belägen på Hertig Johans torg 4, erbjuder 28 sittplatser och kommer att generera 14 arbetstillfällen. Jobb som i huvudsak kommer att gå till unga Skövdebor. Restaurangen är designad helt utifrån Subways nya, globala designkoncept som fokuserar på att skapa en ljusare, fräschare och modernare känsla i restaurangerna.

– Vi har länge varit intresserade av att öppna i Skövde men först nu har vi hittat ett tillräckligt bra läge. Bemötandet från fastighetsägaren, kommunen och Skövdeborna har varit mycket bra så vi har höga förväntningar på den här restaurangen, säger franchisetagaren Martin Stenlund.

Förutom de klassiska subsen på menyn, som Chicken Teriyaki och ITALIAN B.M.T, erbjuder Subway åtta subs under sex gram fett och 400 kalorier. Subway erbjuder även ett flertal fräscha sallader. Under hela öppningsdagen bjuds restaurangens gäster på en gratis meny (15 cm) vid köp av en meny (15 cm).

– Det här blir restaurang nummer 19 i vår region och vi planerar att öppna många fler så vi letar fortfarande efter bra affärslägen och driftiga franchisetagare, säger Subways etableringsansvarige Ricky Simonsson som ansvarar för Subways expansion i västra Sverige.

Om SUBWAY®

Subway grundades av Fred DeLuca och Dr. Peter Buck 1965 och är i dag världens största restaurangkedja med 38 500 restauranger i 100 länder. Sveriges första Subway-restaurang startades 1999 i Stockholm och i dag har Subway 114 restauranger i Sverige. Samtliga 38 500 restauranger drivs av franchisetagare och omsätter tillsammans över 15 miljarder dollar om året.

Pressmeddelande från: Subway Sverige