Fredagen den 25 januari 2013

Skara Sommarland söker 450 glädjespridare

Vintern må fortfarande hålla Sverige i ett järngrepp men ett säkert vårtecken är redan här. Skara Sommarland har nu påbörjat sökandet efter medarbetarna som ska bemanna parkens alla attraktioner, kiosker, caféer och vinsthjul under sommaren. Totalt ska ca 450 tjänster tillsättas. Den 6 juni slår Skara Sommarland upp portarna till en ny kittlande och fartfylld säsong.

Skara Sommarland är en av regionens största ungdomsarbetsgivare och har nu inlett sökandet efter ett stort antal engagerade medarbetare till tjänster som bad och entrévärdar samt karusell- och berg- och dalbaneförare. Totalt har ca 450 tjänster utlysts.

För att hitta rätt kandidater använder man sig bland annat av gruppauditions som rekryteringsmetod. Likt i fjol letar man i första hand efter ett brinnande engagemang bland de sökande. Har de sökande det engagemang som krävs får de utbildning inom säkerhet och service. Parks and Resorts, koncernen som Skara Sommarland ingår i, driver en egen serviceakademi som utbildar alla medarbetare inom service, gästmöte och värdskap.

– Serviceutbildningen blir för många ett första möte med arbetslivet och fyller därför en väldigt viktig funktion. Den säkerställer att vi kan hålla en hög servicenivå, vilket är helt grundläggande för ett lyckat besök i parken, säger Hans Ericsson, vd på Skara Sommarland.

Skara Sommarland mottar årligen drygt 2 000 ansökningar till de drygt 400 tjänster som ska fyllas. Knappt hälften av tjänsterna tillsätts av tidigare säsongsanställda som väljer att komma tillbaka.

De aktuella tjänsterna publiceras på upplevelsekoncernens Parks and Resorts karriärsida på www.parksandresorts.com. Sista ansökningsdagen är den 11 mars.

Under våren ska Parks and Resorts totalt tillsätta drygt 2 200 tjänster. Cirka 15 000 ansökningar förväntas inkomma till koncernens centrala rekrytering under perioden. Rekryteringen och administrationen av säsongsanställda är så omfattande att den i ett första skede kräver rekrytering av rekryterare. Ungefär 5 000 av alla sökande går vidare till en första telefonintervju.

Pressmeddelande från: Skara Sommarland