Onsdagen den 23 januari 2013

Åkesson om Camerons tal: "Även svenskarna borde få tycka till om EU-medlemskapet"

Storbritanniens premiärminister höll idag sitt väntade linjetal om Storbritanniens relationer med Europeiska Unionen. I talet deklarerade Cameron att missnöjet med EU växer och att britterna måste få tycka till om hur landets relationer med EU ska se ut i framtiden.

Jimmie Åkesson kommenterar:

– Camerons tal kan komma att bli historiskt. För en gångs skull deklarerar ledaren för en större medlemsstat att maktförskjutningen från nationalstaterna till EU måste upphöra och makten måste börja återföras till de nationella parlamenten.

– Den svenska regeringen och Fredrik Reinfeldt måste ta intryck av vad Cameron sagt. Under årtionden har svenska regeringar utan större protester accepterat att Sveriges villkor ständigt försämras. Medlemsavgiften blir ständigt dyrare, allt mer makt förskjuts till Bryssel och det svenska inflytandet minskar. Den brittiska premiärministern visar med sitt tal att detta inte är något vi måste fortsätta att acceptera. Även Sverige borde tydligt deklarera att man vill omförhandla sitt EU-medlemskap och även svenskarna borde få tycka till om EU-medlemskapet i en folkomröstning.

– Det är min förhoppning att detta kan bidra till att skapa en debatt utan skygglappar om det svenska EU-medlemskapet.

Pressmeddelande från: Sverigedemokraterna