Tisdagen den 22 januari 2013

Gyllene tider tillbaka i Skövde

Gyllene tider är tillbaka i Skövde för ännu en konsert. Bandet gör ett stopp på sin sommarturné, Dags att tänka på refrängen, i Skövde och spelar på Karstorps Fritidsområde fredagen 9:e augusti. Under sin turné 2004 ”GT25” så gjorde man en bejublad spelning på samma plats. Då slöt Skövdeborna upp och vallfärdade till konserten, som sågs av nästan 20 000 personer under så gott som perfekta väderförhållanden.

-Vi hoppas att Skövdeborna tar tillfället i akt att se ett av Sveriges största band live, när de nu kommer tillbaka till Skövde, säger Jesper Rudh på Next Skövde

Next Skövde har under en längre tid arbetet för att få Gyllene Tider att göra ett stopp i Skövde. Under hösten har ett flertal möten och inspektioner skett både i Skövde och på andra platser.

-Det ligger mycket arbete bakom och mycket arbete framöver för att säkerställa att konserten blir samma succé som sist, fortsätter Jesper.

Volvo Personvagnar är mycket glada att tillsammans med Skövde Kommun kunna erbjuda Live Nation Sweden AB, Karstorps fantastiska fritidsområde som en arena för Gyllene Tiders Sverigeturné.

- Samarbete av det här slaget skapar mervärden för oss på samma sätt som jag hoppas att det även gör för Skövde Kommun, säger Oskar Falk, platschef för Volvo Car Engine i Skövde.

Volvos stöttning till konserten skapar förutsättningarna för att Skövde skall kunna ställa upp för arrangören, bandet och besökarna. Skövde är navet i Skaraborg med kommunikationer, boendeanläggningar och ett stort utbud av handel.

-Tillresande besökare till konserten har perfekta förutsättningar för en bestående positiv upplevelse av Skövde, säger Jesper Rudh

Konserten arrangeras av Live Nation Sweden AB med Nöjet Konsert som lokal arrangör. Next Skövde stöttar den lokala organisationen med bland annat kunskap och kontaktnät. Biljetter till konserten släpps måndag 28:e januari.

Gyllene tider:

Gyllene Tider har gjort de två största turnéerna i Sverige någonsin. 1996 med "Återtåget" och 2004 med "GT25". Det har nu gått nio år sedan dessa fem hallänningar senast slog sig samman och firade sitt 25-årsjubileum under tre veckor tillsammans med en halv miljon svenskar. "GT25" är fortfarande den i särklass största svenska turnén genom tiderna och blev dessutom den näst största turnén i Europa 2004. Publikrekord efter publikrekord slogs, bl a på Ullevi. Skivan ”Finn 5 Fel" som kom samma år sålde flerdubbelt platina.

Under det tidiga 80-talet tog Gyllene Tider ungdomen med storm och har sedan dess fångat upp generation efter generation med numera klassiska powerpop-hits. Bandet har nu passerat trettio år, är starkare än någonsin och redo att möta sommar-Sverige igen och innan dess göra klart ett helt nytt album!

Pressmeddelande från: Next Skövde