Lördagen den 19 januari 2013

Pris till Västtrafiks hemsida

Västtrafiks hemsida kom på delad andra plats när Sveriges bästa webbplatser utsågs på torsdagskvällen. Juryns motivering lyder: "Med en ny sajt som på allvar fokuserar på resandet sätter Västtrafik en ny standard för hur kollektivtrafik presenteras på webben."

– Fantastiskt roligt och en sporre att fortsätta utveckla webbplatsen, säger Mikael Faleke, webbansvarig på Västtrafik.

Det är tidningen InternetWorld som varje år utser Sveriges 100 bästa webbplatser. En jury har under hösten plockat fram de sajter som de tycker har utmärkt sig under 2012. De 100 webbplatserna tävlar i flera kategorier och Västtrafik deltog i kategorin resor. Vinnare i kategorin blev charterbolaget Ving. Västtrafik delade andraplatsen med Fritidsresor, Skistar och Scandic.

Juryn uppmärksammar den stora designändring som Västtrafik gjorde under 2012. I maj månad nylanserades vasttrafik.se med ett mycket tydligt fokus på resande. Med kartan som bakgrund visar webbplatsen hållplatser, försäljningsställen, störningar och annat som är viktigt för den som reser eller funderar på att börja resa med kollektivtrafiken.

– När vi utvecklade webbplatsen så hade vi ett särskilt fokus på de nya resenärer som vi räknade med skulle börja åka med oss från årsskiftet. Vi har just nu även skapat en speciell del av sajten där vi samlat det som kan vara bra att veta för våra nya resenärer, säger Mikael Faleke.

Västtrafiks hemsida har i genomsnitt cirka 80 000 besök per dag. De mest använda tjänsterna är reseplaneraren, att söka efter tidtabeller samt att leta efter information om priser och biljetter.

Pressmeddelande från: Västtrafik