Fredagen den 30 november 2012


Malgorzata Ocimek, Gdansk Polen, blev Julas 2000:ende medarbetare. Hon gratulerades med blommor av Julas koncernchef och delägare Karl-Johan Blank, VD Joachim Frykberg och Country Manager Polen Daniel Adamiuk

Jula nu 2 000 medarbetare

Jula växer så det knakar. Den 16 november öppnade Jula ett nytt varuhus i Gdansk, Polen. Med det nya varuhuset passerades ytterligare en milstolpe i Julas historia då vi nådde 2 000 anställda.

Det var varuhusmedarbetaren Ma?gorzata Ocimek som blev historisk och hon gratulerades med blommor av Julas koncernchef och delägare Karl-Johan Blank, VD Joachim Frykberg och Country Manager Polen Daniel Adamiuk.

Julas utveckling och expansion har varit mycket stark de senaste åren. På fyra år har Jula gått från 1000 till 2000 medarbetare vilket är exceptionellt med tanke på att det tog 30 år att gå från noll till 1000 anställda.
Att ha många medarbetare är dock inget självändamål. Jula arbetar ständigt med att förtydliga processer, effektivisera och hitta stordriftsfördelar.

De flesta nyanställningar sker på de orter som Jula etablerar nya varuhus. Ett ökat antal varuhus ställer dock högre krav på Julas centrala organisation vilket innebär nyanställningar även vid huvudkontor och centrallager i Skara, Sverige. Exempelvis byggs Julas huvudkontor just nu ut med cirka 100 nya kontorsplatser för att kunna möta den framtida expansionen. Jula räknar med att öppna cirka 10-12 varuhus per år de närmsta åren på befintliga marknader.

Pressmeddelande från: Jula AB