Måndagen den 19 november 2012

Baker & Johansson, konsert i Lundsbrunn

Jerker Johansson och Neil Baker bjuder på showig musik blandat med melodiska pärlor från alla tider i Lundsbrunns bygdegård. Dragspel, marimba och vibrafon men även underskattade instrument som skrivmaskin och sandpapper kommer att trakteras under kvällen!

Baker & Johansson är namnet på en alldeles nystartad duo med dragspel och slagverk som spelar showig musik blandat med melodiska pärlor från alla tider. Man kommer bjuda på ett varierat program med bland annat Utskärgård, Wiggen, Så skimrande var aldrig havet, Säkkijärven Polka och La Paloma. Dessutom roliga solostycken av Leroy Anderson såsom The Typewriter och The Syncopated Clock.

Neil Baker spelar dragspel och har tillsammans med GöteborgsMusiken spelat in stycken som Afton på Solvik och Månsken över Ångermanälven. Neil är född i Wales, kom till Sverige för 30 år sedan och är numera professionell tubaist och dragspelare i Göteborg. Neil har komponerat mycket musik och endel av detta kommer duon att spela.

Jerker Johansson spelar xylofon, marimba och vibrafon med även så underskattade instrument som skrivmaskin och sandpapper. Jerker är född och uppvuxen i Axvall och fick sin första musikutbildning i Skara. Under tolv års tid var han dirigent för GöteborgsMusiken. Med denna blåsorkester spelade han in de tre skivorna Svenska Sommarfavoriter.

Numera är båda engagerade i Gothenburg Wind Orchestra.

Onsdag 28 november klockan 19.00
Lundsbrunns Bygdegård
Under kvällen finns möjlighet att köpa fika.
Entré 100 kronor.
Medarrangör: Studiefrämjandet och Lundsbrunns Samhällsförening.

Pressmeddelande från: Götene kommun