Fredagen den 16 november 2012

En sagolik julmarknad i Tallinn

Under 40 dagar fylls Rådhustorget i Gamla stan av pittoreska marknadsstånd, juldekorationer, sång, dans och mat. Den 24 november inleds den årliga julmarknaden i Tallinn. En julmarknad som den engelska tidningen The Times listat som Europas bästa.

Julmarknaden i Tallinn erbjuder ett rikt utbud av estniska produkter och konsthantverk tillsammans med traditionsenlig estnisk julmat och dryck. Klapparna slås in på plats samtidigt som tävlingar hålls kring den finaste pepparkakan eller den trevligaste juldekorationen, dikten och julgranen. Möjlighet finns också att klappa kaniner, getter och lamm. Snöskulpturer och julkörer bidrar också de till en stämning som beskrivs som sagolik.

- Det finns många skäl att besöka Estland. Ett av dem är den årliga julmarknaden i Tallinn. Att promenera i glöggdoftande gränder och lyssna till julmusik med inslagna klappar under armen ger en oslagbar julkänsla säger Henrik Göthlin, turistchef för Estlands turistbyrå i Sverige.

På helgerna och på helgdagar bjuder julmarknaden även på ett kulturprogram, med dans- och sånggrupper och körer från alla Estlands län.

Julmarknaden pågår från den 24 november 2012 till 8 januari 2013.

Mer information: www.christmasmarket.ee/eng/

Pressmeddelande från: Visit Estonia