Torsdagen den 15 november 2012

Datortillverkaren Handheld "Årets företagare" i Lidköping

Den svenska tillverkaren av stryktåliga mobila datorer Handheld har utnämnts till "Årets företagare" i Lidköping för sin "kreativitet, engagemang och entreprenörskap". Snabbväxande och prisbelönta Handheld har sitt huvudkontor i Lidköping och utländska dotterbolag i åtta länder på tre kontinenter.

Det är branschföreningen Företagarna, Sveriges största företagarorganisation, som tilldelat Handheld utmärkelsen Årets företagare i Lidköping. Priset delas ut till "företagare som utfört en prestation i sin kommun och fungerar som en förebild för andra företagare, som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare".

- Handhelds två grundare Jerker Hellström och Thomas Löfblad har med sina extremt kompletterande egenskaper och prestigelösa förhållningssätt till varandra byggt upp sitt företag till ett av de mest framgångsrika i sin bransch. De har med världen som marknad och arbetsfält valt Lidköping som sin bas och strategiska utgångspunkt. Årets företagare Handheld har på ett föredömligt sätt, och genom sitt mod att våga tro på att allt är möjligt, utvecklats från ett litet säljbolag till att idag vara ett av världens 100 mest innovativa teknikföretag, säger Mårten Sondén, ordförande för Företagarna i Lidköping.

Företagarna delar ut priset för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra allt bättre affärer. Priset är ett samarbete mellan Företagarna och landets kommuner och har delats ut i drygt 20 år.

- Vi är glada att ta emot priset och stolta över att bli utvalda till årets företag. Utmärkelsen är ytterligare en bekräftelse på att vårt sätt att arbeta är framgångsrikt, och att vår precisa affärsmodell med fokus på produktutveckling och design är hållbar inte bara i Sverige utan i hela världen, säger Jerker Hellström, VD, Handheld Group.

Handheld har nått stora framgångar både i Sverige och internationellt med sitt sortiment av stryktåliga mobila datorer och smarta mobiler som är särskilt utvecklade för användning i tuffa miljöer inom branscher så som geomatik, logistik, skogsbruk, kollektivtrafik, bygg, gruvteknik, fältarbete, vatten & energi, underhåll, militär verksamhet, räddningstjänst och säkerhet.

Företaget har vuxit med lönsamhet sju år i följd och har fyra år i rad utsetts till Gasell (Dagens Industris utmärkelse för snabbväxande och lönsamma svenska företag). Handheld utsågs i december förra året som enda svenska företag till ett av världens 100 mest innovativa teknikföretag av den amerikanska teknikbibeln Red Herring.

Pressmeddelande från: Handheld