Lördagen den 10 november 2012

Nu är det jul på Falkängen

I dag startade den stora julmarknaden på Falkängen i Hällekis, butikerna håller öppet dagligen mellan klockan 10.00 -18.00 fram till söndagen den 18 november.

Julmarknad på Falkängen är en tradition som hållit på i många år och lockar varje år mängder av besökare och utställare. Även om vädret inte direkt är jullikt har man gjort allt för att skapa en så mysig julstämning som möjligt med ljus och en uppsjö av dekorationer.I vanlig ordning finns ett stort utbud av diverse hemslöjd och hantverk, självklart en hel del med inspiration av julen. Det finns även en del matnyttigt så som Sivans Ost, honung, bröd och kakor i olika utföranden, godis och själklart finns här även Tunnbrödsbagaren i sin vagn.

Forshems scoutkår säljer lotter, kärvar, glögg och varmkorv och i Falkängens kaffestuga kan du koppla av en stund med en skinkmacka, kaffe eller varför inte en tallrik med gröt.Alla butiker i Falkängen håller öppet i helgen och kommande vecka, det finns även en hel del försäljare av diverse hantverk med mera i Folketshus.

Den som varit på julmarknad i Falkängen tidigare lär känna igen sig, samma upplägg och i stort sett samma utbud som det brukar, men det är väl just det som kallas tradition.