Torsdagen den 8 november 2012

De la Gardie elever och lärare; riksdagsledamöter hos Widegren för en dag

I veckan åkte Lidköpingsklasser från De la Gardie-gymnasiets ekonomprogram årskurs 2 ,elever och lärare, till Stockholm och med besök hos Skaraborgs riksdagsledamot Cecilia Widegren (M) från Vara.

- Riksdagsledamöter för en dag, viktigt för unga Skaraborgare att få prova på, känna efter hetluften och höra demokratins samtal i praktiken. Jag tar regelbundet emot Skaraborgare i den svenska demokratins högborg; Sveriges Riksdag.

Efter att ha passerat säkerhetskontrollen fick de samtala med Widegren (M) om livet i riksdagens korridorer och hur arbetsveckor kan se ut med lagstiftningsarbete, helgarbete och familjeliv.

- Min uppgift är att vara lyssnande till Skaraborgare, lyhörd och vara ute och samtala mycket i Skaraborgarnas vardag. För att på det sättet samla upp, och ta med mig Skaraborgarnas synpunkter till riksdagen. Mitt uppdrag är att företräda dem och som medborgarnas företrädare är det oerhört viktigt att lyssna först och tala sedan, sa Widegren (M).

Eleverna fick bl a svar på frågor om regeringens och riksdagens arbetsuppgifter och demokratiarbete i praktiken. Efter samtalet följde en debatt i riksdagen om statens ersättning till barn som farit illa efter att ha omhändertagits av de sociala myndigheterna. Sedan fortsatte studiebesöket i Stockholm med besök på Handelsbanken.