Torsdagen den 8 november 2012

Soul, jazz och pop i skön harmoni!

Den 9 november blir det en kväll i soulens, jazzens och popens tecken på Kinnekullegården. Dessa genrer blandas till en skön mix av Elvira Vänerfors. Elvira Vänerfors är sångerska och pianist från Lidköping. Hon började spela piano som 7-åring och har alltid älskat musik och speciellt att sjunga. Elvira valde att läsa på Music and Production i Skara. Där fastnade hon verkligen för musiken, och insåg att det var det hon ville hålla på med. Hon läste Singer/Songwriter som inriktning och fastnade då även för låtskrivandet. Efter gymnasiet fick Elvira jobb som Showartist för 2entertain och Fritidsresor, och arbetade då 7 månader på Gran Canaria med att sjunga, dansa och spela teater. Det arbetet gav henne stor scenvana och fick henne att inse ännu mer att det hon vill göra är att stå på scen och då allra helst framföra sin egna musik.

Efter hemkomsten från Gran Canaria har hon satsat mer på sin egna musik. Elvira var med i tävlingen Svensktoppen Nästa i våras, och tog en finalplats i Skaraborg. I somras var hon förband åt Rigmor Gustavsson i Stadsträdgården och gjorde ett mycket uppskattat framträdande inför den stora publiken. Elvira vann även NLT:s tävling inför Göta Kanal-rocken, och fick då vara förband åt bland andra Nanne Grönwall och Brolle. Elvira Vänerfors musik är ganska svår att sätta genre på, men skulle säga att det är en blandning mellan soul, jazz och pop, och oftast ganska soft. Musikaliska influenser hämtas från främst Joni Mitchell, Adele och Melody Gardot. Elvira sjunger och kompar sig själv på piano. Vid konserten på Kinnekullegården kommer hon dessutom att ackompanjeras av två rutinerade musiker, Björn Millton på bas och Mikael Dalemo på gitarr.

Kinnekullegården har varit en uppskattad konsertplats av både publik och artister. Här brukar alltid bli stämningsfulla och fina konserter där platsen givetvis har en inverkande roll.

Kulturen, Götene kommun arrangerar konserten tillsammans med Studiefrämjandet och Kinnekullegården.

Pressmeddelande från: Götene kommun