Tisdagen den 23 oktober 2012

Nu kommer Subway till Lidköping

Subway planerar att öppna 240 restauranger före 2015 års utgång, vilket kommer att generera 1600-1700 nya arbetstillfällen och göra Subway till Sveriges största restaurangkedja. Nu presenterar företaget orterna för de 130 kommande restaurangerna. I Lidköping planerar Subway att öppna en restaurang och nu letar företaget efter lokaler och franchisetagare.

För att nå expansionsmålet om 240 restauranger före 2015 års utgång ska i snitt tre restauranger öppnas i månaden de kommande tre och halvt åren. Expansionen kommer att resultera i 1600-1700 nya arbetstillfällen, jobb som i huvudsak kommer att gå till yngre människor.

Lidköping är en av orterna som ingår i Subways satsning.

– Vi söker bra lokaler i rätt affärslägen i centrala Lidköping. Men en lika viktig utmaning är att hitta rätt franchisetagare, säger Subways etableringsansvarige Ricky Simonsson som ansvarar för Subways expansion i västra Sverige.

Subway har i dagsläget 108 restauranger i Sverige. Det betyder att Subway är större än både Max och Burger King. Förra året gick Subway om McDonald´s och blev världens största restaurangkedja. I dag har Subway 37 900 restauranger i 100 länder.

– Vi vill göra Sveriges fastighetsägare medvetna om hur flexibelt vårt koncept är. Vi kan flytta in i nästan vilken lokal som helst utan att behöva göra några större ingrepp. Eftersom vi inte tillagar maten på plats använder vi inget fullskaligt restaurangkök, vilket gör oss till en smidig hyresgäst, avslutar Ricky Simonsson.

Pressmeddelande från: Subway Sverige