Torsdagen den 18 oktober 2012

Mobila poliskontoret på besök i Hällekis

Det mobila poliskontoret besökte Hällekis under torsdagseftermiddagen och parkerade utanför Konsum, en bra plats där folk ständigt är i rörelse. Poliskontoret är i själva verket en ombyggd husbil som kör runt och besöker olika orter i Skaraborg, främst de som saknar egen polisstation.

Detta rullande poliskontor är ett försök att öka polisens tillgänglighet och service men även ge en ökad trygghet åt befolkningen. Hällekis kommer att besökas fler gånger framöver, exakt när är inte klart men det kommer att informeras i tid.

På kontoret kan de flesta enklare polisärenden hanteras, man kan göra en polisanmälan, tipsa om alla sorters brott och oroligheter eller ställa frågor som är relaterade till polisarbetet.

Polisen har även temaveckor då man inriktar informationen på ett speciellt område, denna vecka informerar man allmänheten om bostadsinbrott.

Det mobila poliskontoret kan även användas i samband med stora evenemang, informationskampanjer och vid andra speciella händelser. Och även vid ett sådant här besök som i Hällekis kan poliskontoret få ge sig iväg i förtid om något speciellt skulle inträffa som har högre prioritet.