Torsdagen den 27 september 2012

Känd möbeldesigner inspirerar elever i Lidköping

Måndag 1 oktober kommer möbeldesignern Mats Theselius till Dalängskolan för att föreläsa och inspirera eleverna i årskurs 7-9. Föreläsningen är startskottet för ett projekt på skolan där eleverna kommer att skapa en ny rasthall med egendesignade möbler.

Mats Theselius, som är upphovsman till många av 90-talets mest uppmärksammade svenska möbler, kommer att föreläsa för eleverna om formgivning och hur han inspireras i sitt yrke. Därefter kommer eleverna under sex heldagar i oktober och november att arbeta med konstnärer och formgivare för att utforma den nya rasthallen. Eleverna kommer bland annat att få formge möbler, skapa mönster för att trycka på tyg och sy kuddar.

- Eleverna kommer att skapa små modeller av sina möbelidéer och sedan avgörs genom omröstning av eleverna och en jury vilken möbelmodell som en professionell möbelfirma ska tillverka, berättar Jytte Rixman, kultursamordnare på Barn & Skola, Lidköpings kommun.

Projektet sker i samarbete med Skapande skola och Dalängskolans föräldraförening och många ämnen, såsom matematik, teknik, slöjd, bild, idrott, svenska och samhällskunskap, kommer att vävas in i projektet.

- Jag är jätteglad för det här projektet som från början bygger på lärarnas och intresseföreningens tankar och engagemang, säger Zophia Zander Norell, rektor på Dalängskolan. När vi sedan kopplade på Skapande Skola och alla de fantastiska samarbetspartners som finns med där så lyfte projektet ytterligare. Det är verkligen roligt att kunna göra något så konkret för eleverna, men också med eleverna, fortsätter Zophia.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun