Torsdagen den 20 september 2012

Dagbio i Götene

Dagbion på Göta Lejon i Götene startar upp en ny säsong på onsdag den 26 september. På repertoaren står fyra svenska filmer. Först ut är En gång i Phuket, en romanstisk komedi i regi av Peter Magnusson med bland andra David Hellenius i en av rollerna.

Därefter visas Cockpit den 9 oktober. Filmen där Jonas Karlsson lånar sin systers identitet för att få jobbet som kvinnlig flygkapten har lockat en storpublik sedan premiären i somras.

Den 7 november visas Kyss mig, en romanstisk kärlekshistoria med Lena Endre och Krister Henriksson i några av rollerna. Som avslutning bjuds det på action och spänning när Mikael Persbrant kliver in som agenten Carl Hamilton i "Hamilton I nationens intresse".

Dagbion är en visningsform som uppskattas av många. Efter filmen bjuds det på fika i Centrumcaféet och en stunds samvaro med tillfälle att tala om filmen. Filmerna som visas under hösten har valts ut av ett programråd med representanter från ABF, Vuxenskolan, Göta Lejon och Götene kommun som tillsammans arrangerar dagbion.

Pressmeddelande från: Götene kommun