Torsdagen den 20 september 2012

Världens tuffaste smartphone kommer från Lidköping

Den svenska tillverkaren av stryktåliga mobila datorer Handheld lanserar Nautiz X1, världens mest stryktåliga smartphone. Nautiz X1 är vattentät, klarar sand och damm, och är okänslig för stötar, fall och extrema temperaturer – men ändå lätt, smidig och designad för både arbete och fritid. Handheld är världens snabbast växande tillverkare av stryktåliga datorer och den enda svenska tillverkaren av smarta mobiler.

Nautiz X1 är utvecklad för både professionella fältarbetare och friluftsentusiaster. Vi har designat och tillverkat ultrastryktåliga mobila datorer i många år, och stryktålighet ligger i vårt DNA. Nautiz X1 är ingen vanlig smartphone. Det är en snygg och slimmad smartphone som har samma pålitlighet och hållbarhet som en ultrastryktålig dator, säger Jerker Hellström, VD, Handheld Group.

Nautiz X1 är IP67-klassad, vilket betyder att den är helt skyddad mot damm och sand, och tål nedsänkning i vatten. Den uppfyller också tuffa MIL-STD-810G militära standarder för att klara av luftfuktighet, vibrationer, fall och extrema temperaturer.

Nautiz X1 är med sina 180 gram den lättaste riktigt stryktåliga smarta mobilen på marknaden. Dess mått är endast 125x65x15 mm. Nautiz X1 har en 4-tums WVGA reptålig skärm som är fullt läsbar i direkt solljus.

Nautiz X1 har en kraftfull 1 GHz dubbelkärnig processor och 512 MB RAM-minne. Den inkluderar 2 GB flashminne. Nautiz X1 tillhandahåller tillförlitlig dataöverföring av rösttrafik och data över GSM- eller CDMA-nätverk och ansluter till 802.11 b/g/n Wi-Fi-nätverk. Nautiz X1 har en 5-megapixelkamera, GPS, Bluetooth och kommer med Androids senaste operativsystem 4.0 (Ice Cream Sandwich). Olika valmöjligheter för batteriet säkerställer att Nautiz X1 klarar en hel dags arbete även under svåra förhållanden och miljöer.

Precis som Handhelds övriga sortiment av stryktåliga mobila datorer och smarta mobiler, är Nautiz X1 särskilt utvecklad för användning i tuffa miljöer inom branscher så som geomatik, logistik, skogsbruk, kollektivtrafik, bygg, gruvteknik, fältarbete, vatten & energi, underhåll, militär verksamhet, räddningstjänst och säkerhet.

Även om våra ultrastryktåliga mobila enheter primärt är utvecklade för våra traditionella branscher, ser vi en ökad efterfrågan på verkligt stryktåliga produkter bland privatpersoner som letar efter en tålig men ändå snygg smartphone. Nautiz X1 ger dem chansen att köpa en cool, nästan oförstörbar smartphone som kan användas lika väl på jobbet som på fritiden, säger Jerker Hellström.

Handheld är världens snabbast växande tillverkare av stryktåliga mobila datorer. Koncernen har huvudkontor i Lidköping och utländska dotterbolag i åtta länder på tre kontinenter. Handheld har fyra år i följd utsetts till Gasell (Dagens Industris utmärkelse för snabbväxande och lönsamma svenska företag), och utsågs i december förra året som enda svenska företag till ett av världens 100 mest innovativa teknikföretag av den amerikanska teknikbibeln Red Herring.

Nautiz X1 kommer att visas upp på ett flertal mässor under hösten och kommer att finnas tillgänglig i januari 2013. Listpriset förväntas bli cirka 6 199 kronor exkl moms. Beställningar kan göras omedelbart.

Pressmeddelande från: Handheld