Lördagen den 15 september 2012

Nordens första Apple Store öppnar i Täby Centrum

Idag kl. 10:00 öppnade Apple, som är ett av världens mest kända varumärken, sin första Apple Store i Norden. Den valda platsen är Täby Centrum.

- Vi är mycket glada över att få välkomna Apple Store till Norden, det är ett unikt butikskoncept som inte går att jämföra med något annat, säger Lars-Åke Tollemark, Director of Operations på Unibail-Rodamco som äger Täby Centrum där etableringen sker.

Listan kan göras lång över produkter som både förändrat marknaden och har Apple som avsändare. Apple ses som ett av världens starkaste varumärken, och etableringen i Täby Centrum är deras första i Norden. Butiken är ca 670 kvadratmeter och är uppbyggd enligt Apple Stores nya internationella butikskoncept.

- Vi arbetar konstant med att utveckla vårt erbjudande, att vi är förstahandsvalet för en internationell aktör som Apple ser vi som ett kvitto på att vår leasingstrategi har varit framgångsrik. Apple är det senaste av flera välkända varumärken som valt Unibail-Rodamco som etableringspartner då de gjort intåg i Sverige; Hollister Co, Rituals, Sephora och Hamleys är ytterligare exempel på detta, och fler är på gång, fortsätter Lars-Åke Tollemark.

Apple grundades 1976 och finns idag i 14 länder runt om i världen. Butiken i Täby Centrum blir den första i Norden. Unibail-Rodamco är verksamt i 12 länder i Europa och Apple ses som en mycket viktig samarbetspartner, som i dag har butiker i flera av bolagets köpcentrum utanför Norden.

- Apples etablering har varit klar sedan länge men av hänsyn till Apples sekretess har vi inte haft möjlighet att lämna några kommentarer. Därför är vi såklart oerhört glada över att, även officiellt, äntligen kunna välkomna Apple till Täby Centrum, avslutar Lars-Åke Tollemark.

Pressmeddelande från: Unibail-Rodamco Nordics