Tisdagen den 11 september 2012

Emil Sandblom Movab, Åke Fransson kommunfullmäktiges ordförande, Kenth Selmosson kommunstyrelsens ordförande, Peder Strand Movab och Gert Rahm näringslivschef framför en av Movabs distributionsbilar.

Götenes kommunledning gör regelbundna företagsbesök

Tidigare i år har kommunledningen besökt Svenska Foder i Hällekis, Tempo i Lundsbrunn, Kinnekullegården, Malma Gård och N&N Resor i Fullösa, Arla och Kinnekullehälsan i Götene. Under de senaste åren har ett trettiotal företag fått besök av kommunledningen i Götene.

Movabs båda ägare Peder Strand och Emil Sandblom tog nyligen emot besök av Götenes kommunledningen och berättade om sitt företags extremt snabba utveckling. Målsättningen vid starten 2009 var att öka försäljningen med 30 % per år och det har Movab klarat med råge. Efter tre år är årsomsättningen ca 30 miljoner kronor och man sysselsätter nio personer.

Movab ingår i BIG-gruppen som ägs av 26 svenska företag inom bygg- och industriförnödenheter, verktyg och maskiner. Företaget har också en kompletterande och mycket framgångsrik uthyrningsverksamhet. Movab har utkörning av gods i hela Skaraborg och erbjuder även lagerservice till sina kunder. Det innebär att man två gånger per vecka inventerar och kompletterar lager hos kund. Ägarna planerar för en fortsatt expansion av Movabs verksamhet.

Pressmeddelande från: Götne kommun