Söndagen den 9 september 2012

Emma Hamberg återvänder hem

Det slitna stationshuset i tegel i den lilla orten Rosengädda i Västergötland är målet för den resa som Bror, Tessan och Jane gör i Emma Hambergs nya roman - Rosengädda nästa!.

"Det finns en järnväg som följer Vänerns östra sida. Förr i tiden stannade tåget vid vartenda litet stationshus. Riktigt så är det inte idag, men det går fortfarande tåg där, ganska ofta till och med, men de stannar inte längre i min gamla by. I alla fall, där föddes jag. I ett stationshus mellan Hällekis och Råbäck på Kinnekulle. Egentligen heter byn Hällekleva, men alla kallar den Rosengädda. Vi hade enorma mängder gädda i viken och av någon anledning växer det mycket vilda rosor runt hela byn." Så beskriver Jane platsen där hon är född, platsen dit hon tar Bror och Tessan.

Rosengädda, nästa! är en berättelse om vänskap över alla gränser, om kärlek, mat och om hur någons värsta mardröm faktiskt kan vara den perfekta lösningen för någon annan. Det är berättelsen om Bror, en trettonårig frankofil, Tessan som drömmer om att driva en restaurang men som i stället serverar pulvermos i en korvkiosk och den excentriska damen Jane som hjälper små djur, och människor, i nöd. De tre påbörjar en resa mot Rosengädda som förändrar allas liv för alltid.

Detta är första delen i en planerad serie som kommer utspela sig helt i Rosengädda.

Emma Hamberg är född 1971 och uppvuxen i Öxnered utanför Vänersborg. Idag bor hon i Sollentuna utanför Stockholm. Emma är författare, illustratör och matkreatör. Hon har givit ut ett antal kokböcker och romaner som t ex Mossvikenfruar, Brunstkalendern, Baddaren samt Linas kvällsbok som dessutom blivit filmatiserad. Rosengädda nästa! är hennes fjärde roman för vuxna.

Pressmeddelande från: Piratförlaget