Måndagen den 23 juli 2012

TV-team från Australien på besök hos Charterfiske i Hjo

I juni besöktes Hjo och Hjos fiskeguide Ove Johansson av IFish – Australiens största TV-program när det gäller fiske. Under två dagar fiskades det ute på Vättern respektive uppe på Hökensås. Bodde gjorde man på Hotell Bellevue, mitt i Hjos Stadspark.

Under besöket blev det en hel del fångst, där ”inspelningens höjdpunkt måste ha varit när Paul fångande sin drömröding på ca 4 kg”, säger Ove som äger och driver Charterfiske. Han anordnar guidade fisketurer på både Vänern och Vättern.

Besöket har genererat två stycken TV-avsnitt om fisket i Skaraborg som sänds på Australiens kanal One och Ten samt the Lifestyle Channel med start förra söndagen den 15 juli.

Det Australiensiska fiskeprogrammet IFish drivs av TV-profilen Paul Worsteling som ger tips och information till fiskeamatörer om olika typer av fiske runtom i världen. Programserien startade år 2005 och blev i år valt till årets mest populära livsstilsprogram vid Logie Awards i Australien.

Ove har själv med sitt välkända Team Extreme erövrat det mesta som går i en trollingfiskares väg. De har bland annat utsetts till Svenska mästare i STM (Swedish Trolling Masters) de två senaste åren: 2008 samt 2009. Dessutom har de segrat i prestigefyllda Europamästerskapen år 2005 och 2009.

Pressmeddelande från: Hjo kommun