Torsdagen den 21 juni 2012

Skolavslutning i Österplana kyrka

I fredags var det åter dags för högtidlig skolavslutning i Österplana kyrka. Hällekis skolbarn samlades i den något kylslagna väderleken för det traditionella intåget kantat av nära och kära.

Årskurs fyra och fem sjunger Nu är det sommarlov

Inne i kyrkan bjöds det på sommarvisor och tal, allt trevligt presenterat av Emmy och Johanna, ett par av skolans avgående elever.

Alla årskurser stod för någon del av programmet, och sexorna hade som vanligt skrivit en egen text till en låt, där de berättar om sin framtid på högstadiet i Götene. Avgående rektor Tomas Eriksson tackade för sin tid på skolan och Carl-Henrik Falkenberg från Kinnekulle församling skickade med några kloka tankar inför sommaren.

Förväntansfullt inför sommarlovet för Embla, Linnéa, Tilda och Wilma i årskurs fyra

Riktig sommarlovskänsla infann sig givetvis med alla välkända sångnummer, Den blomstertid nu kommer, Idas sommarvisa, Sommarlov, Nu är det sommarlov, Vi har pluggat färdigt, Barfotavisan och I denna ljuva sommartid.

Alla barnen på Hällekis skola sjöng Barfotavisan tillsammans

Lagom tills att avslutningen var genomförd sprack solen fram genom molnen och barnen var ivriga att ge sig ut, kanske för att uppfylla rektorns sommarläxa, som bland annat omfattade glassätning och bad i sjön?

/Elenor Bengtsson