Söndagen den 17 juni 2012

Populärt med sommarskola i Lidköping

Måndag 18 juni startar sommarskola i Lidköpings kommun. Det handlar om ett 40-tal elever i årskurs åtta och nio som fördjupar sig i ett eller flera kärnämnen där de ännu inte har nått nivån godkänt.

Det är inom svenska, engelska, matte och svenska som andraspråk som extra studier erbjuds under ett antal dagar i juni. Syftet med sommarskolan är för åttorna att förbättra läget för att få godkänt betyg i årskurs nio. För de äldre eleverna, som lämnar grundskolan, är det en möjlighet att nå ett godkänt betyg så att eleven kan komma in på ett nationellt program.

Det är fjärde året som Barn & Skola erbjuder sommarskola och i år är det tre pedagoger som kommer att arbeta med eleverna i ett eller flera ämnen på Campus Lidköping.

- Vi är nöjda med resultaten från tidigare sommarskolor och elever och föräldrar är mycket positiva till den här satsningen, säger Britt Bengtsson som är samordnare för sommarskolan.

För elever som gått ut årskurs åtta erbjuds sommarskolan från 18 till 29 juni. För elever som gått ut årskurs nio erbjuds sommarskola från 18 juni till 25 juni. Den kortare tiden för niorna beror på att ansökningstiden till gymnasium Skaraborg går ut den 27 juni.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun