Tisdagen den 29 maj 2012

Stockholmsarenan väljer PAROC® för utmanande takkonstruktion

Stockholmsarenan ska bli en arena i världsklass. Den ska säkerställa Stockholm som eventstad och bli en symbol för stora internationella och nationella arrangemang.
Med en avancerad arkitektur, däribland ett rörligt tak, har leverantörerna valts med omsorg. PAROC® är den leverantör som fick ansvar för all isolering i det komplexa taket.

– Vi valde Paroc för att de har den bästa totallösningen av isoleringselement, logistiklösningar och flexibilitet i projektet. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete och det känns tryggt att arbeta med en leverantör som är van vid stora projekt och som förstår att det ofta blir förändringar från ursprungsplanen, säger Sofie Sabo, projektledare på LW Sverige AB, som är ansvarig för hela takkonstruktionen.

En av de stora utmaningarna var logistiken. När 60 långtradare med släp ska lämna av material under en begränsad tidperiod och bara mellan klockan 19 och 04 på natten krävs det precision.

– Det är naturligtvis ett oerhört spännande projekt att vara med i. Konstruktionen i sig är imponerande med byggtekniska utmaningar och logistikutmaningen ger extra krydda till projektet. Jag tycker att vi har löst det på ett mycket bra sätt. Tack vare ett nära samarbete mellan Mille Eriksson på Paroc kundtjänst och Sofie Sabo har vi tillsammans löst logistiken, säger Anders Bertilsson projektansvarig på Paroc.

Tack vare att man väljer stenullsisolering i hela takkonstruktionen ger man byggnaden ett mycket bra brandskydd.
– Genom att välja olika tjocklekar i olika sektioner löser man både ljudisoleringen där det är väsentligt och hittar bästa möjliga brandskydd. Vi har valt att använda ett stort antal av våra produkter för att de tillsammans ska bli den bästa lösningen för konstruktionen. Det gör att när allt är klart har vi ett brand- och fuktsäkert tak som isolerar från både värme, kyla och ljud, säger Anders Bertilsson.

Det rörliga taket på Stockholmsarenan är på 38 000 kvadratmeter och arenan ska kunna ta 30 000 sittande besökare och 40 000 besökare vid konserter. Första evenemanget beräknas till sommaren 2013.


Pressmeddelande från: Paroc