Måndagen den 14 maj 2012

Kärleksfulla Lidköping - ett romantiskt handelsevenemang

Musik på gator och torg, presentkortsregn, kärleksbakelser, skönhetsbehandlingar och en mängd kärleksfulla erbjudanden, det är Lidköpings butiker och caféer som sprider glädje under Sveriges mest hjärtliga handelsevenemang, Kärleksfulla Lidköping lördagen 2 juni.

Evenemanget, som arrangeras för tredje året i rad, innebär att butiker, caféer och andra aktörer i Lidköping arrangerar aktiviteter och erbjudanden på trivseltemat med bland annat mode, skönhet och romantik i sina butiker. – Det kul när det händer något i stan som vi handlare kan samlas kring och det är ett glädjebudskap vi vill förmedla till våra kunder och besökare, berättar Birgitta Fridh på Assbecks, som varit med alla tre åren.

Gift er på drop-in!

Går man i bröllopstankar är detta rätt dag att slå till, Kärleksfulla Lidköping erbjuder för andra gången drop-in vigslar, denna gång är det i stadens eget landmärke, Gamla Rådhuset på Nya stadens torg. Marianne Löfgren är vigselförrättare för Lidköpings kommun och ser fram emot att viga i Rådhuset denna dag. – Har man bara sin hindersprövning från Skatteverket med sig blir det vigsel, säger Marianne.

För att premiera de par som slår på stort och förgyller stämningen under Kärleksfulla Lidköping ger några av stadens handlare de nyblivna brudparen ett presentpaket med bland annat resepresentkort till bröllopsresan, specialerbjudande på brudbukett, fri fotografering och ett romantiskt restaurangbesök för att fira den stora dagen.

Tävla och vinn!

För alla shoppingglada finns möjlighet att hitta riktigt bra erbjudanden i Lidköpings butiker. Ett hett tips är att hålla utkik efter de röda hjärtana och ballongerna i butikernas skyltfönster, de är lika med kärleksfulla specialerbjudanden, dagen till ära, och ger bland annat kunderna möjligheten att vinna presentkort till ett värde av 10 000 kr.
– Presentkortstävlingen brukar vara mycket populär bland våra kunder, säger Johanna Sandgren på Gallerix.

Stämningsfullt på gator och torg

Framförallt kommer lördagen den 2 juni att vara stämningsfull på många sätt med ballongutdelning till barn, musik och utsmyckningar på gator och torg. Det är det lokala musiklivet med allt från musikklasser till etablerade band som dyker upp lite var stans i Lidköping – Och vem vet, kanske händer något oväntat på stan, håll ögonen öppna, rekommenderar Anna Ohlin Ek, Evenemangsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle.

Fakta Drop-in vigsel

Tid: 10.00–14.00 lördag 2 juni
Plats: Gamla Rådhuset, Nya stadens torg
Godkännande av Hindersprövning hos Skatteverket ska tas med till vigselförrättaren i Rådhuset. För mer info kontakta vigselförrättare Marianne Löfgren 0510-77 01 79

Specialerbjudande till de par som vigs denna dag:
  • Resia lottar ut presentkort på 1 500 kr bland de par som vigs denna dag
  • Foto Ateljé Anund bjuder alla brudpar på fotografering kl 12.00–13.00
  • Strand Matsalar bjuder brudparen på en kärleksfull lördagslunch kl 11.00–15.00
  • Gloriosa Blomsterdesign ger 10 % på brudbukett (boka veckan innan)
  • Kurens Kusars ger brudparen en fri åktur i bröllopsvagn runt Gamla staden i Lidköping
Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB