Onsdagen den 9 maj 2012

Äventyraren Annelie Pompe på väg mot nya höga och djupa utmaningar

Efter den lyckade bestigningen av Mount Everest förra året påbörjar nu Annelie nästa utmaning- att som första svenska kvinna bestiga alla "seven summits" (det högsta berget på varje kontinent).

I mitten av maj i år beger hon sig till Nordamerikas högsta berg, Mount Denali, som är 6194m högt och ligger i Alaska. Hon ska bestiga berget med fem okända män, och det blir en utmanande tur eftersom det handlar om tungt lagarbete i bl a att släpa och bära all utrustning under bestigningen. Berget är ett av de kallare bergen i världen och kan drabbas av veckolånga snöstormar och minusgrader neråt -40.

Mount Denali är den tredje toppen av de sju topparna. Tidigare har hon bestigit Mount Everest och Mount Kilimanjaro. Hon beräknar att bestigningarna tar ett par år i lugn takt, utöver alla andra äventyr och sporter hon håller på med.

- Det viktigaste med äventyrsupplevelser är den omgivande naturen, lugnet och frihetskänslan. Det är ett missförstånd att alla outdoor-sporter handlar om adrenalinkickar och risktagande", säger Annelie.

Följ gärna bestigningen av Mount Denali på Twitter twitter.com/#!/anneliepompe


Pressmeddelande från: Tierra Products AB