Måndagen den 30 april 2012

Premiär för Götalandståg i Västtrafik i morgon

Från och med i morgon övertar SJ och Götalandståg den regionala tågtrafiken inom Västtrafik. Den 1 maj är det premiärdags för SJs nybildade dotterbolag Götalandståg i Västsverige.

– Det känns väldigt spännande och vi lovar att göra allt för att trafiken ska fungera väl med hög punktlighet och god service från dag ett. Götalandståg ska bli ett tryggt alternativ för passagerarna, säger Götalandstågs vd Jan Jansson.

Trafiken, som även omfattar pendeltågen Göteborg-Kungsbacka och Göteborg-Alingsås samt trafik till och från Nässjö i Jönköpings län, körs på uppdrag av Västtrafik, Landstinget i Jönköpings län och Hallandstrafiken. Götalandståg har även övertagit personal från den tidigare Västtrafik-operatören DSB.

– Jag ser goda möjligheter till framgångsrikt samarbete. Tillsammans med Västtrafik har vi snabbt löst frågan om ny trafikoperatör efter DSB och våra samtal med Västtrafik visar att de uppskattade vårt tidigare arbete då vi ansvarade för trafiken. Min signal till alla SJ-kolleger landet runt är att vi hjälps åt och ser till så att alla nya kolleger och resenärer i Västra Götaland känner sig riktigt, riktigt välkomna in i SJ-familjen, säger SJs vd Jan Olson.

Trafiken kommer att köras med Västtrafiks fordonsflotta. Från och med december kommer det nya regionaltåget X61 tåg att sättas in i trafiken. SJ bemannar och kör tågen, och ombordmedarbetarna arbetar i Västtrafiks uniformer. Trafiken leds via SJ Trafikledning i Göteborg, som tar över ansvaret för Götalandståg från starten den 1 maj.


Pressmeddelande från: SJ AB