Onsdagen den 25 april 2012

Ska du vårrunda?

Ska du vårrunda? Under första helgen i maj är det numera tradition att fira in Våren på Kinnekulle. Det är Vårrundan Kinnekulle som lockar ut tusentals Västsvenskar att uppleva det blommande berget. — "Att Vårrunda" har blivit ett begrepp, säger Eva Maria Friberg, Mötesplats Kinnekulle.

Bland årets 90 aktörer finns många nyheter, med allt från Kulturmagasinet med konst och musik i bakgårdsmiljö till Raggagårdens mejeri med osttillverkning och provsmakning.

Ett annat mönster som dyker upp på flera ställen under Vårrundan 2012 är retrotemat. Besök bland annat Vanellus Design som tillverkar kläder av vintagetextiler och Nitas Mack & Lanthandel där det utlovas en upplevelse av äkta nostalgi från 50-, 60- och 70-tal.

Med fler utställare än någonsin firar Vårrundan Kinnekulle 10 årsjubileum 5-6 maj.

- Vi startade Vårrundan Kinnekulle 2002 med en idé om att skapa en fest för hela Kinnekulle, säger Eva Maria som är ordförande i föreningen Mötesplats Kinnekulle som arrangerar Vårrundan. Visst har man lyckats med att skapa denna fest, evenemanget har utvecklats för varje år och 2011 besöktes Vårrundan av 12 000 personer varav två tredjedelar är besökare från andra orter. De flesta från grannkommunerna i Skaraborg men Vårrundan lockar även många från Trestadsområdet och Göteborg.

- Detta gör Vårrundan Kinnekulle till ett av de viktigaste evenemangen i Läckö-Kinnekullebygden, säger Anna Ohlin Ek, evenemangsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle.

Förutom de 90 aktörer som visar upp det breda utbud som Kinnekulle har att erbjuda blir det invigningsceremoni med den "legendariske" Harald Stake och Vårrundekonsert med Triple & Touch. Ett spännande besök på Kinnekulle 5-6 maj utlovas.