Torsdagen den 12 april 2012

Toyota Aygo blir kaxigare – och snålare

Toyota vidareutvecklar nu sin populära småbil Aygo. Förutom en ny front med samma distinkta formspråk som alla Toyotas nya modeller, har Aygo nu blivit ännu snålare med CO2-utsläpp på låga 99 g/km.

Den mest påtagliga förändringen är den nya fronten, som domineras av Toyotas nya formspråk Under Priority. Förutom ett tydligare släktskap med övriga Toyota-modeller bidrar den nya fronten även till bättre aerodynamiska egenskaper och – inte minst viktigt – ett bättre fotgängarskydd. Andra nyheter omfattar t ex integrerade LED-varselljus som standard samt nya exteriörfärger.Även invändigt har Aygo uppgraderats med bland annat nytt materialval, läderratt med paddelväxling (med MultiMode-växellådan), ny ljudanläggning med Bluetooth och USB-anslutning som tillval samt mer omfattande ljudisolering.

Den trecylindriga 1,0-liters bensinmotorn har utvecklats på en rad punkter, vilket har resulterat i att den redan tidigare låga bränsleförbrukningen har kunnat sänkas ytterligare. Med manuell växellåda drar Aygo nu 4,3 liter/100 km med ett CO2-utsläpp på 99 g/km. Motsvarande siffror med MultiMode-växellådan är 4,5 liter/100 km respektive 104 g/km.Aygo som tillverkas i Europa har sedan produktionsstarten sålts i mer än 580 000 exemplar.

Nya Aygo kostar från 101 900 kronor. Det går också att prenumerera på en ny Aygo till en kostnad från 1 830 kronor/månad, inklusive försäkring och service.Pressmeddelande från: Toyota Sweden AB