Måndagen den 9 april 2012

"Kniven mot Strupen" kommer att spelas in på Brännebrona Gästis

Produktionsbolaget bakom den populära programmet "Kniven mot Strupen" har en längre tid haft ögonen på det 50-talsinspirerade värdshuset och man uppmanar nu befolkningen i Skaraborg att hjälpa till för att rädda anläggningen. Uppropet lyder...

...Skänk 50-talsprylar och kom på stor fest

Strix Television vill göra en Extreme Makeover på Brännebrona Gästis för att visa i TV3 programmet "Kniven mot Strupen". De ber om hjälp med all typ av inredning som kan lyfta 50-talskänslan på restaurangen.

Mellan den 16:e-20:e maj skall den kände stjärnkocken Alexander Nilson och hans team besöka Brännebrona Gästis och försöka förvandla det till ett stort patinerat amerikanskt dinerhak.

Teamet kommer till Götene för spela in ett avsnitt av femte säsongens TV3-program Kniven mot strupen och de ber boende och företag i området om hjälp.

De är nämligen på jakt efter all typ av inredning från 40-, 50-, och 60-talet för detta stora projekt. Det kan vara bilvrak, lampor, bord, stolar, soffor, mattor, TV-apparater, navkapslar, ja lite vad som helst.
- Det kan gärna vara lite galet och det gör ingenting om sakerna är trasiga säger projektledaren Victor Landergard.

Den som har något att skänka kan ringa 070 2866598 eller mejla till victor.landergard@strix.se. Alla som hör av sig och lämnar in grejer får en personlig inbjudan till en storslagen premiärkvällen med liveband och en ny meny som Alexander utformat. Detta kan bli en stor fest för det finns gott om parkeringsutrymme i Brännebrona hälsar projektledningen.

Byggnadsminne


Brännebrona Gästis Hotell och Restaurang ligger i Götene Kommun, utmed E20 mellan Götene och Mariestad. Genom åren är det flera som ansett att Brännebrona Gästis är ett intressant byggnadsminne som på något sätt bör bevaras för framtiden. Tidningen Riksettan föreslog länsstyrelsen för cirka fyra år sedan att byggnaden borde få någon form av skydd med tanke på sin speciella stil och koppling till biltrafikens utveckling. Länsstyrelsen meddelade i februari 2012 att någon särskilt skydd för byggnaden inte kan utfärdas men att byggnaden är intressant och bör bevaras.