ONSDAG 19 JUNI 2024


Foto/källa: PEAB

Rådasand och Swerock bidrar till ny strandpark i Lidköping

Projektet att förvandla Framnäs strandpark till en attraktiv destination tar ett stort steg framåt med hjälp av Rådasand och Swerock. Den nya strandparken i Lidköping har nu fått en riktig touch av strandkänsla genom leveransen av över 5000 ton högkvalitativ sand från Rådasand.

Den ljusa sanden, som är noggrant tvättad och siktad, erbjuder besökarna en autentisk beachkänsla och är utformad för att vara mjuk och skön att gå på. Sanden, som är siktad för att ha jämn kornstorlek, är också ren från både lera och grövre sandkorn.

- Vi är stolta över att bidra till Lidköpings nya strandpark med vår premiumsand. Den är inte bara estetiskt tilltalande utan även mjuk och behaglig att gå på, säger Kenth Sturesson, VD Rådasand.

Förutom sand till stranden har Rådasand även levererat fallsand till den intilliggande lekplatsen. Den stötdämpande sanden uppfyller EU:s krav och är speciellt framtagen för att minimera risken för fallskador.

Swerock har levererat cirka 1700 kubikmeter betong till projektet för konstruktionen av invallningar, avsatser och fundament för konstverk. Betongen har använts för att skapa robusta och hållbara strukturer.

- Vi är glada över att vi kunnat stötta detta projekt som förbättrar livskvaliteten för invånarna i Lidköping och lockar besökare till regionen, avslutar Kenth.

Med samarbetsinsatserna tar strandparken i Lidköping form som en ny central punkt för rekreation och nöje, och bidrar till tillväxt och utveckling av det lokala samhället.

Projektet innefattar också bryggor, vågbrytare, spänger och en småbåtshamn som kommer att förstärka Framnäs strandpark som en attraktiv plats för både lokalbefolkning och turister. Leveranserna utfördes på uppdrag av NCC.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: PEAB