SÖNDAG 16 JUNI 2024


Foto: Micke Fransson/Vätternrundan

Nästan 14 000 startade i årets Vätternrundan

Växlande väder, trötthet och smärta. Men också ett enda stort lyckorus. På lördagen strömmade cyklisterna in i målet i Vätternrundan.
- Otroligt kul att Vätternrundan fortsätter att växa och framför allt att se så många unga och förstagångsåkare i målet, säger Oskar Sundblad.

De första cyklisterna i Vätternrundan startade 19.30 på fredagskvällen och därefter startade deltagarna varannan minut hela natten och fram till sex-tiden på morgonen. Totalt startade 13 961 cyklister i den 59:e Vätternrundan och den första cyklisten gick i mål strax efter fem på lördagsmorgonen. Under hela lördagen fylldes sedan målet i Motala av trötta och lyckliga cyklister.

- Det har varit en fantastisk stämning i målgången, säger Oskar Sundblad. Vätternrundan är så mycket trötthet och så mycket lycka, man kan riktigt känna cyklisternas glädje när de går här i målet.

Vätternrundan är en lång kamp på sadeln för de flesta. Under sina timmar runt sjön fick deltagarna relativt bra cykelväder, med uppehåll och inledningsvis svaga vindar. Däremot blev natten kall och de cyklister som startade senare fick också mer vind att tampas med.

- Det har varit växlande väder, säger Oskar Sundblad, och natten blev kallare än väntat. Men här i målgången har vi haft fina temperaturer och mycket solsken på cyklisterna.

I målgången var det många kramar, jublande åskådare och även en och annan glädjetår. En av alla lyckliga cyklister i målet var tv-profilen Caroline Kejbert från Bonde söker fru.

- När jag kom in i mål började jag gråta, säger hon. Jag var helt slut. Det har varit tungt och mycket motvind på slutet. Men nu är jag så otroligt nöjd och stolt. Alltså, jag har gjort en Vätternrunda. En riktig merit.

- Nu ska vi hem och äta pizza. Som jag har längtat. Och så hoppas jag på lite mindre vind nästa år, då kör jag igen. Nu har jag ju köpt en massa utrustning, säger hon och skrattar.

Av de mer än 16 000 anmälda kom nästan 14 000 till start i Vätternrundan. Vid 18.30-tiden på lördagen hade omkring 10 510 cyklister kommit i mål och 532 cyklister hade brutit.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Vätternrundan