FREDAG 31 MAJ 2024

Konsert med Lars ”Lisa” Andersson med band i Kinne-Kleva kyrka

Lördagen den 15 juni arrangeras den kostnadsfria konserten ’Elvis älskade gospelsånger’ med Lars ”Lisa” Andersson med band, i Kinne-Kleva kyrka, till förmån för Läkarmissionen.

Med smeknamnet “Lisa” gick Lars “Lisa” Andersson från att ha ett av Sveriges vanligaste namn till att inneha ett helt unikt. Med sin långa karriär som studio- och konsertmusiker, solist, låtskrivare, producent och arrangör har han gjort djupa avtryck på musikscener över hela Sverige.

Lars “Lisa” har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Han brinner för körverksamhet och har lett körer i närmre 40 år. Många känner honom nog som just körledare eller som medlem i ikoniska gruppen Salt. Sedan 70-talet har turnéer, liveframträdanden och studioinspelningar avlöst varandra. Lars Lisa har samarbetat med artister som Andrae Crouch, Carola, Sonja Aldén, Gladys del Pilar, Samuel Ljungbladh, Per-Erik Hallin, Sofia Källgren för att nämna några.

Lars “Lisa” är numer en ovärderlig del av Läkarmissionens konsertverksamhet; som dirigent och arrangör i olika körprojekt såväl som musiker, artist och informatör.

Under konserten i Kinne-Kleva kyrka bjuder Lars ”Lisa” Andersson med band på ’Elvis älskade gospelsånger’; de absolut bästa av Elvis odödliga gospelsånger. Vem älskar inte ikoniska melodier som ‘How great thou art’, ‘You’ll never walk alone’, ‘By and By’ och ‘So high’?
- Det kommer att bli en konsert fylld av de sånger som låg närmast Elvis hjärta, sånger som fortfarande berör människor i alla åldrar över hela världen, förklarar Anna Olofsson från Läkarmissionen, som är projektledare för konserten.
- Missa inte detta unika tillfälle att få vara med och sjunga, och förena stort nöje med ovärderlig nytta i den kostnadsfria konserten som ges till förmån för Läkarmissionen, uppmanar Anna.

Fakta om Läkarmissionen

Läkarmissionen grundades i Sverige år 1958 och är idag en internationell biståndsorganisation som leds från det globala kontoret i Vällingby, Stockholm.
Läkarmissionen är en religiöst och politiskt obunden organisation. Ord och siffror beskriver vad Läkarmissionens givare och medarbetare tillsammans åstadkommer runt om i världen. Men musiken tar oss ytterligare en dimension; den tonsätter Läkarmissionens budskap och förmedlar det där som ord och siffror många gånger inte kan uttrycka. Av just den anledningen har Läkarmissionen en lång tradition av att arrangera små och stora konserter i samarbete med kyrkor, föreningar och institutioner.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Läkarmissionen