ONSDAG 15 MAJ 2024


Gustav Nordh och Lions klubbmästare Sören Thor - Lions president Joakim Sonnabol testar en Zwift trainer hos Johan Odh - Foto: Götene Lions

Götene Lions på studiebesök i Hällekis

Månadsmötet i maj för Götene Lions började med besök hos två småföretagare. Antikvariat Nordh och Kinnekulle Cykel finns i det gamla badhuset, som Cementbolaget byggde i slutet av andra världskriget.

Gustav Nordh är från Årnäs och återvände för några år sedan till hembygden från Linköping, där han forskade i matematik och datavetenskap. Hans stora intresse, vid sidan av forskning, är böcker som han köper från nedlagda antikvariat och dödsbon. Butiken i Hällekis är öppen tre timmar på lördagar, men den stora försäljningen sker på Bokbörsen på nätet. Där finns inte mindre än 12 500 boktitlar från Antikvariat Nordh utlagda till försäljning. I de anrika lokalerna finns fortfarande bassäng och omklädningshytter kvar.

Som granne i badhuset finns Gustav Nordhs goda vän Johan Odh. Johan tog 2022 över Perssons Cykelaffär från Rolf Persson. Rolfs far startade cykelverksamhet 1937 i Gössäter. 1985 köpte Rolf fastigheten med badhuset. Kinnekulle-Cykel, som är nya företagsnamnet, har öppet torsdag, fredag och lördag. Johan arbetar måndag-onsdag hos UVA i Lidköping.

Johan fortsätter att sälja svensktillverkade cyklar från Skeppshult. Skeppshult har tillverkat cyklar i Småland sedan 1911. Ramarna är av svenskt stål med lackering på ett miljövänligt sätt. All montering av cyklarna sker i Sverige. Merida är märket som gäller för mountainbikes, racercyklar och andra sportcyklar. Merida är en av världens största cykeltillverkare. Johan Odh har som mål att serva cyklar och cyklister på bästa möjliga sätt, för en så bra upplevelse i sadeln som möjligt.

Månadsmöte hos Christans Café, nyrenoverat och fint, handlade bland annat om Götene-lördan den 1 juni. En helt ny aktivitet är ett Quiz, en frågesport, med möjlighet att vinna grillbufféer på Forshems Gästgiveri. Diana Fröström underhåller och det blir som tidigare år Lions 5an för femteklassare, Bamselopp, Stipendier till Hedrande ungdom och Fostrande gärning med mera.

Fritid Ungdom i Götene kommun kommer med hjälp av bidrag från Götene Lions att arrangera två resor för ungdomar. En fiskeresa och en Kinnekulleresa för unga med funktionsvariationer.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene Lions