TORSDAG 9 MAJ 2024


Bild av Kosta från Pixabay

Historiska brandbilar sätter färg på Götene i helgens rally

Under lördagen den 11 maj kommer Götene att förvandlas till en nostalgisk mötesplats för brandbilshistoria. Skara Gille och Brandhistoriska Sällskapet, står som värd för detta unika brandbilsrally där inte mindre än 25 klassiska brandfordon kommer att delta.

Veteranbrandbilsrallyt utgår från Skara. Första stoppet blir vid Fornparken i Götene dit den första brandbilen i rallyt beräknas komma strax före klockan 11. Götene Fornminnesförening kommer att erbjuda kaffe och hembakat fika till besökare och deltagare. Detta är en perfekt chans för allmänheten att komma nära och personligt med dessa imponerande veteranfordon och samtidigt njuta av en trevlig fikastund.

Rallyt fortsätter sedan genom det pittoreska landskapet mot Varnhem, där en lunchpaus är planerad, innan det når sitt klimax i centrala Skara.

Detta är en unik händelse som samlar brandbilsentusiaster och historieintresserade för en dag fylld av gemenskap och firande av brandbekämpningens arv. Missa inte chansen att bevittna dessa välbevarade maskiner i aktion och ta del av en bit levande historia.

Skara Gille
Brandhistoriska Sällskapet
Götene Fornminnesförening