MÅNDAG 6 MAJ 2024


Tempo i Lundsbrunn var en av de första fem hybridbutikerna

Tempo utökar satsningen på hybridbutiker

För drygt ett år sedan inledde Axfood och Hemköpskedjan en pilot där fem Tempobutiker lanserade hybridlösningar som möjliggör en kombination av både bemannade och obemannade öppettider. Efter utvärdering står det nu klart att det blir en satsning på fler hybridbutiker inom Tempo, där nästa hybridlansering planeras redan nu till sommaren.

De butiker som deltog i den initiala piloten är Tempo Indal, Tempo Sandhamn, Tempo Töllsjö, Tempo Venjan och Tempo Lundsbrunn. Efter utvärdering av piloten har samtliga butiker fortsatt med hybridlösningen. Inom kort kommer dessutom fler Tempobutiker att kunna erbjuda sina kunder utökade öppettider genom kombinationen av bemannade och obemannade öppettider.

– Vår ambition med hybridbutikerna har varit att öka både kundnöjdhet och försäljning genom att förbättra tillgängligheten och göra det enklare för kunderna att handla. Det har vi lyckats med. Lösningen har också varit uppskattad av våra handlare, som i flera fall har fått en mer hållbar arbetssituation. Därför ser vi fram emot att lansera fler hybridbutiker inom Tempo. Det rimmar också väl med Tempos kundlöfte att göra det enklare och trevligare att leva där man bor, säger Johan Dahl, affärsutvecklingschef på Hemköpskedjan.

– Våra kunder uppskattar verkligen möjligheten att handla hos oss från tidig morgon till sen kväll, det underlättar livspusslet, säger Joel Zachrisson, handlare Tempo Venjan.

Ett antal butiker inom Tempo har redan anmält intresse för hybridkonceptet. Planen är att ytterligare ett tiotal butiker, med start under året, kommer att kunna erbjuda sina kunder att även handla under obemannade öppettider.

Genom att ladda ner en app, Tempoappen, och registrera sig via mobilt bank-ID har kunden möjlighet att besöka och handla i en obemannad Tempo-butik. Den tekniska lösningen kommer att tillhandahållas av StrongPoint i samarbete med Storekey.

– I StrongPoint genom samarbetet med Storekey har vi hittat en partner med en stabil teknisk lösning, som vi kommer att fortsätta arbeta med. Nu ser vi fram emot att ta nästa steg tillsammans med våra handlare inom Tempo, säger Johan Dahl.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Hemköp