SÖNDAG 5 MAJ 2024

Nattvandring på Kinnekulle - En förtrollande kvällsvandring i maj

Friluftsfrämjandet bjuder in till den traditionella Nattvandringen på Kinnekulle den 10 maj. Denna vandring är en hyllning till Kinnekulles skönhet, där deltagarna får uppleva bergets mest storslagna sidor.

Starten är vid elljusspåret nära Hällekis skola, här spelar Hällekis Musikkår för de startande vandrarna. Sen bär det upp till bergets topp på stigar och vägar, där en fantastisk utsikt över Vänern väntar, för att sedan fortsätta ner genom det imponerande Stenbrottet, vackert upplyst av hundratals marschaller. Rutten slingrar sig vidare genom Munkängarnas lummiga grönska och avslutas vid Hällekis skola.

Sträckan är ca tio kilometer lång och kantas av utmanande uppförsbackar. Men oroa dig inte, längs vägen erbjuds stationer för förfriskningar, korvförsäljning och underhållning. Ta gärna med en picknickkorg och njut av en välbehövlig paus i Stora Salen på bergets topp, en idyllisk äng med en bedårande vy över Vänern. Kom ihåg att packa en ficklampa, särskilt om du planerar att vandra sent, då det kan bli mörkt tidigt i maj.

Starttiden är satt mellan 19.30 och 21.30. För att minska trängsel rekommenderas en senare ankomst än den officiella starttiden. Deltagare uppmanas att använda Swish för att betala startavgiften, vilket underlättar en snabbare process. Spara biljetten, den fungerar även som en lott i utlottningen som äger rum vid målgången.

Målet och caféet håller öppet in på småtimmarna, vilket ger dig gott om tid att absorbera atmosfären eller ta en välförtjänt paus i caféet efter vandringen.

Vandringen kan genomföras med barnvagn, även om det kan vara en utmaning. För de som önskar finns alternativa rutter som är anpassade för barnvagnar.