FREDAG 3 MAJ 2024


Foto/källa: Västra Götalandsregionen - Kulturförvaltningen

Trollbunden - En magisk resa genom nordisk folktro

Från den 4 maj till den 17 juli visas utställningen “Trollbunden” i Smedjan i Falkängen. Det är en unik utställning som utforskar teman av folktro, skrock, vardagsmagi, övernaturliga väsen och en hel del annat magiskt.

En turné av magi och mysterium

“Trollbunden” är mer än bara en utställning; det är en resa genom tid och rum. Den turnerande utställningen ger en inblick i den nordiska folktron med dess rika traditioner och berättelser. Syftet är att ge besökare av alla åldrar en magisk upplevelse och möjligheten att reflektera över berättandets kraft genom historien.

För ung och gammal

Med en målgrupp som sträcker sig från barn i åldrarna 9–12 år till vuxna, är “Trollbunden” en utställning som lockar besökare över generationsgränserna. Den visar på folktroens tidlösa dragningskraft och dess relevans i dagens samhälle.

Folktro: En levande tradition

Folktro är ett fenomen som finns över hela världen och sträcker sig bortom de gränser som satts av officiella religioner och vetenskapliga förklaringar. Utställningen belyser hur dessa föreställningar om övernaturliga väsen och vardagsmagi har överlevt genom berättelser och traditioner som fortfarande är närvarande i vårt moderna samhälle.

Vetenskap och magi: En samtidig längtan

I en tid då vetenskaplig kunskap är mer tillgänglig än någonsin, fortsätter vår fascination för det okända och oförklarliga att blomstra. “Trollbunden” erbjuder en möjlighet att utforska denna längtan och upptäcka de bortglömda berättelserna som en gång formade vår värld.

Besök “Trollbunden” för en oförglömlig upplevelse där magi och historia möts. Välkommen till en värld där det övernaturliga och det vardagliga vävs samman i en fascinerande berättelse om nordisk folktro.