TORSDAG 2 MAJ 2024


Foto: Daniel Breece

Billingen Outdoor - En dag fylld med upplevelser på Billingen

Under Billingen Outdoor som arrangeras den 18 maj blir det full aktivitet på det stadsnära berget Billingen i Skövde. Det blir en dag med inspiration för alla som är nyfikna på livet utomhus.

- Med Billingen Outdoor vill vi visa på många olika sätt att uppleva Billingen Skövde. Besökarna kommer att kunna ta del av en rad spännande aktiviteter såsom hinderbanelopp för OCR, prova-på-klättring på branta väggar i naturen, yoga och meditation, löpning och mycket mer, säger Magnus Sundmark, projektledare Next Skövde.

Under dagen invigs de nya MTB-lederna på Billingen. Detta är startstkottet för den stora satsningen på cykel på Billingen för sommarsäsongen. I samband med invigningen blir det också uppvisning av proffs i MTB Freestyle Show. Hela vecka 20 bjuds det på gratis cykling i MTB-lederna.

- Evenemanget är en del av en övergripande strategi för att marknadsföra Billingen Skövde som en outdoordestination året runt. Vi ser fram emot en dag fylld med äventyr och upplevelser, säger Magnus Sundmark.

Under Billingen Outdoor avgörs också SM i utomhusmatlagning. Det finns också möjlighet för besökarna att delta i cook along-sessioner under dagen.

Arrangörer är Next Skövde och Skövde kommun.

Billingen Outdoor


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde