SÖNDAG 28 APRIL 2024


Götene kyrka och Källby kyrka – nya deltagare i årets upplaga av Vårrundan

Sju kyrkor erbjuder program för alla åldrar under Vårrundan

Svenska kyrkan Götene pastorat deltar med sju kyrkor i årets upplaga av Vårrundan, som förutom de traditionella tornvisningarna, guidade turer i kyrkorna och olika utställningar, även arrangerar en mängd aktiviteter för små och stora.

Det blir bland annat föredrag om utgrävningarna i Husaby, tipspromenad, skattjakt för barn och utmaningen att hitta de busiga kyrkmössen.

Under lördagen arrangeras "Musik för Lutor och Gitarr" med Jan Brodin och Torbjörn Möller i Husaby kyrka i samarbete med Götene kommun. Elin Kjellqvist, sång och Maria Lugn, piano ger ett musikaliskt program på temat "Vår fantastiska planet" i Kinne-Vedums kyrka.

En medeltidsgudstjänst firas på söndagsförmiddagen i Götene kyrka och på söndagskvällen firas Vitsippssöndag i Medelplana kyrka, en gudstjänst då kyrkan är smyckad med vitsippor. B-Å Öhgren, präst från Tidaholm, predikar och visar bilder, Kinnekullekören sjunger. Dessutom blir det invigning av dopträdet som tillverkats av mästersmed Therese Engdahl.

I söndagskvällens musikgudstjänst i Husaby kyrka medverkar musik- och berättarduon Cantus Fabulae med ett program kring Fransiskus av Assisi. Denna musikgudstjänst arrangeras i samarbete med Sensus.

Förutom de sju kyrkorna som har program under Vårrundan är flera av kyrkorna som hör till Svenska kyrkan Götene pastorat öppna för besök under Vårrundan.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Svenska kyrkan - Götene pastorat