SÖNDAG 28 APRIL 2024

Fira våren med konst, hantverk och lokala delikatesser - Vårrundan Kinnekulle

Den första helgen i maj kommer Kinnekullebygden att återigen vara värd för det årliga evenemanget Vårrundan, som firar lokalt hantverk, konst och kultur och visar vi upp det mesta och det bästa av vad trakten har att erbjuda.

Den 4-5 maj 2024 förvandlas denna pittoreska del av Sverige till en levande festival där besökare kan njuta av allt från konstutställningar till lokala delikatesser.

En tradition sedan 2003

Vårrundan har blivit en fast tradition sedan starten 2003, och lockar varje år besökare från när och fjärran för att uppleva det bästa av vad lokala konstnärer och hantverkare har att erbjuda. Under denna helg öppnar konstnärer sina ateljéer för allmänheten och ger en unik inblick i deras kreativa processer. Det bjuds även på guidningar, naturvandringar, aktiviteter, musik och skådespel.

Mötesplats för skapande och smaker

Evenemanget är inte bara en fest för ögonen utan också för smaklökarna. Caféer, restauranger och lokala producenter säljer och serverar förädlade läckerheter som speglar regionens kulinariska arv. Besökare kan förvänta sig en blandning av traditionella och moderna smaker som alla berättar en historia om Kinnekullebygdens rika kultur.

Naturens och kulturens samspel

Vårrundan är också en tid då naturen på Kinnekulle står i full blom. Besökarna uppmuntras att utforska det blommande platåberget och upptäcka hur landskapet och kulturen samspelar för att skapa en oförglömlig upplevelse.

Information och program

Starta gärna med att besöka samlingsutställning för Vårrundan i Stora Växthuset på Hellekis Säteri. Där presenterar alla aktörer sig och visar i korthet vad de erbjuder.

För mer information om Vårrundan Kinnekulle hänvisas till Mötesplats Kinnekulles hemsida. Där finns även möjlighet att ladda ner programbladet för Vårrundan Kinnekulle 2024.

Vårrundan Kinnekulle är mer än bara en helg av aktiviteter; det är en hyllning till gemenskapen, kreativiteten och den spirande våren och en perfekt tid att upptäcka det bästa av vad Kinnekullebygden har att erbjuda. Så boka in datumen i kalendern och förbered dig för en inspirerande helg på Kinnekulle!

Lördag 4 maj klockan 10-18
Söndag 5 maj klockan 10-17

Varmt välkomna till Vårrundan Kinnekulle 2024!