ONSDAG 24 APRIL 2024


Bild av Leslie Eckert från Pixabay

Premiär för mötesplats för föräldrar och barn i Hällekis

Torsdagen den 2 maj är det premiär för mötesplatsen ’Stor & Liten’ i Folkets hus i Hällekis. ’Stor & Liten’ kan liknas vid en traditionell öppen förskola fast i Svenska kyrkans regi. Det är en mötesplats för barn 0–5 år och deras föräldrar eller annan vuxen. På mötesplatsen kan barnen leka och umgås tillsammans. De vuxna/föräldrarna är delaktiga och ansvarar för sitt barn. ’Stor & Liten’ innehåller bland annat sångstund, skapande, andakt, samtal, fika och lekar för barn och vuxna tillsammans.

Mötesplatsen är resultatet av projektet Platsutveckling i Hällekis där flera Hällekisaktörer, tillsammans med Götene kommun och Svenska kyrkan i Götene sedan 2022 arbetat med att skapa en gemensam målbild och vision för Hällekis. Siktet har hela tiden varit inställt på att utveckla Hällekis till en attraktiv och bra plats att bo, verka och besöka.

- Det är därför riktigt roligt att kunna berätta att Svenska kyrkan Götene pastorat beslutat att under våren arrangera mötesplatsen ’Stor & Liten’ på morgonen, torsdagarna 2, 16 och 30 maj i Folkets hus i Hällekis. ’Stor & Liten’ är en öppen barnverksamhet. Det innebär att man inte behöver tänka på att föranmäla sig. Det är bara att komma och umgås” förklarar Jenny Persson, församlingspedagogen som kommer att finnas på plats i Hällekis.

- Det är mycket glädjande att konceptet ’Stor & Liten’ startar i Hällekis. Det har efterfrågats i utvecklingsrådets dialoger med Hällekisborna och är ett strålande exempel på vad Hällekis olika aktörer kan bidra med för att stärka ortens attraktivitet” säger Juliane Thorin, kommunutvecklare på Götene kommun.

- Efter vårens tre träffar i Hällekis med ’Stor & Liten’ ska vi utvärdera och fatta beslut om det blir en fortsättning höstterminen 2024” avslutar Jenny som hoppas att många barn och vuxna tar chansen att komma till Folkets hus.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Svenska Kyrkan - Götene pastorat