ONSDAG 16 APRIL 2024


Hittaut firar 10-årsjubileum i Skövde - Foto: Rebecca Martyn

Hittaut firar 10-årsjubileum i Skövde

Nu är det dags för alla motionssugna att ladda för årets omgång av Hittaut. Under perioden 1 maj till 30 september kommer checkpoints att släppas i tre omgångar och i år är det dessutom 10-årsjubileum för det populära motionseventet.

- När Skövde startade Hittaut 2013 fanns konceptet på 10 orter runt om i Sverige. 2024 har Hittaut spridit sig till över 100 orter och i år är det tionde gången som det arrangeras i Skövde, säger Lotta Stigsdotter projektledare Next Skövde.

På den första kartan över Skövde som släpps den 1 maj kommer det finnas 72 checkpoints. Därefter släpps checkpoints i Rånna och Norra Ryd den 1 juni och det avslutande släppet är vid Simsjön den 6 juli. Totalt kommer det finnas 150 checkpoints och säsongen avslutas 30 september, innan starten för älgjakten.

- Hittaut är en fantastisk hälsoaktivitet som skapar motivation till motion och rörelseglädje för Skövdeborna. Jag är så tacksam för att IF Hagen och OK P4 varit ideellt engagerade i 10 år. De har hjälpt till med allt från att bidra med orienteringskartor till att sätta ut och ta in alla checkpoints. Nu firar vi 10 år med Hittaut i Skövde genom att bjuda in till ett kartevent den 1 maj i Billingecenter, säger Lotta Stigsdotter projektledare Next Skövde.

Mer om Hittaut i Skövde

  • Hittaut-kartor finns att hämta i postlådan utanför Skövde turistcenter dagtid måndag-fredag. Den finns också i Träningskonsultens butik i Billingecenter, i Skövde stadshus, i Skövde kulturhus samt i en postlåda utanför Hagenstugan (tillgänglig dygnet runt).

  • För dig som längtar efter att starta Hittaut-säsongen tidigare går det att vara med på smygpremiären den 26 april kl 15.30. Då släpps 5 checkpoints i området runt Boulogner vid en digital premiär i samverkan med Skövde Science Park.

  • För att fira att Hittaut funnits i Skövde i 10 år bjuder arrangörerna i samverkan med restaurang Toppen in till ett kartevent den 1 maj kl 11.00-13.00 i Billingecenter. De 100 första deltagarna bjuds då på kaffe alternativt saft och bulle. Det blir också tävling med chans att vinna presentkort hos restaurang Toppen.

  • I Skaraborg arrangeras Hittaut i Skövde, Falköping och Tibro.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde