ONSDAG 16 APRIL 2024

Helgen bjuder på cykeltävlingar i Götene och på Kinnekulle

Kommande helg, 20-21 april, anordnas flera cykeltävlingar runt om i kommunen, inne i Götene och på Kinnekulle, banorna sträcker sig även till Lundsbrunn och Källby. På vissa sträckor kommer trafiken att påverkas då de enkelriktas eller helt stängs av.

I år är det 19:e året i rad som det arrangeras cykeltävlingar på Kinnekulle och i Götene, hela svenska cykeleliten och ett stort internationellt deltagande väntas delta denna helg. Arrangör för tävlingarna är Götene Cykelklubb och CK U6 Tidaholm.

Lördagen den 20 april körs Kinnekulle energi-loppet, kanske en av landets mest beryktade cykeltävlingar på grund av den långa och påfrestande backen upp mot Högkullen på Kinnekulles norra sida. Starten för detta lopp är vid Hällekis Skola, fortsätter sen upp till Kinnekulles topp och vidare till Medelplana, tillbaka mot Hällekis igen och sen upp mot toppen, varvet är 13.2 km. Hur många varv man cyklar beror på klass och ålder. Målet är uppe vid Dimboparkeringen. Denna tävlingsbana kommer att vara enkelriktad. Första start är kl. 09.00 och sista start kl. 13.40.

Söndagen den 21 april är det dags för motionsloppet "Kinnekulletrampet", start och mål vid Församlingshemmet i Götene, det finns flera distanser att välja på, 53 km, 107 km och 160 km. Banan går bl.a. genom Lundsbrunn, Källby, Medelplana och Österplana. Inga trafikregleringar längs med denna bana.

På söndagen arrangeras även Götene Grand Prix inne i centrala Götene, en tävling där man cyklar en förutbestämd tid plus två varv beroende på klass, varvet är 1300 meter. En spektakulär och publikvänlig tävling som startar klockan 10.00.

Nytt för i år är SWE Cycling for Kids, en cykeltävling för alla barn som startar kl. 12.45 på söndagen, man cyklar på delar av tävlingsbanan i centrala Götene. Alla deltagande barn får en välförtjänt medalj!

Tävlingsbanan inne i Götene kommer att vara helt avstängd för trafik.

Mer information finns på motionsloppet.se