MÅNDAG 8 APRIL 2024

Kinnekulleträffen 2024 - en helg av trollingfiske och gemenskap

Snart är det dags för årets upplaga av det populära fiskeeventet Kinnekulleträffen, som arrangeras av Götene Sportfiskeklubb. Den 26-28 april samlas entusiastiska fiskare vid Hönsäters hamn i Hällekis för en helg fylld med spänning och kamratskap.

Rekordintresse för årets tävling

Årets tävling ser ut att bli en stor succé med redan 118 anmälda båtar, inklusive en dansk och 11 norska båtar. Arrangören har satt ett deltagartak på 150 båtar för att säkerställa en kvalitativ upplevelse för alla.

Tävling med hållbarhet i fokus

Under eventet kommer deltagarna att trollingfiska efter lax och öring. För att skydda den vilda fisken, som är fredad, är det endast tillåtet att landa och väga in odlad fisk som överstiger 62 cm. Denna fisk kan enkelt identifieras genom dess klippta fettfena.

Poängjakt och priser

Huvudtävlingen avgörs genom en sammanlagd poängsumma baserad på de två bästa fiskedagarna av tre möjliga. Det kommer även att delas ut ett pris till den största fisken som fångas under tävlingen.

Fiske på öppna vatten

Under Kinnekulleträffen 2024 (KKT-24) är det tillåtet för deltagande båtar att fiska på hela Vänerns allmänna vatten, med undantag för de fredade områdena.

Återinvestering i naturen

Allt överskott från evenemanget går tillbaka till sjön genom en planerad smoltutsättning våren 2025. Götene Sportfiskeklubb har de senaste åren investerat mellan 200 000 och 300 000 kronor årligen i smoltutsättningar i Vänern. Dessa utsättningar sker vid Kinnekulle Camping, några kilometer från Hönsäters hamn, i samarbete med Laxfond Vänern.

Service och gemenskap

Klubbstugans kiosk kommer att vara öppen under hela evenemanget, från tidig morgon till sen kväll, inklusive torsdag kväll. Kaffe, fika, mackor, korv och godis finns som vanligt till försäljning. Betala helst med Swish.

Tävlingstider

Start fredag 26/4: 07:30
Målgång fredag 26/4: 17:00

Start lördag 27/4: 07:00
Målgång lördag 27/4: 17:00

Start söndag 28/4: 07:00
Målgång söndag 28/4: 15:00

Prisutdelningen för hela träffen är på söndag efter målgång då alla resultat har sammanställts.

Med en kombination av spänning, naturvård och gemenskap, är Kinnekulleträffen en händelse som förenar fiskeentusiaster från när och fjärran. Man ser fram emot en helg där nya minnen skapas och bidrag till en hållbar framtid för Vänerns fiske görs.

E-tidning med info och regler finns här!